Маневски: Македонија одамна е село без кучиња! Од една страна ја растргаат бугарски националисти, од друга фотељаши на албанските партии и нивните слуги од предавничката СДС

Прочитај за: < 1 минута

Арбен Таравари, преварант и калкулант, кој “никогаш не би седнал во Влада со криминалците од ДУИ” и оној глупакот од премиер ТАЧЕ, како ЏАМБАЗИ на коњски пазар веќе еден месец се пазарат за купување и продавање министри, заменици, директори….

Се тепаат за чекмеџето, за тендерите, кој повеќе да грабне.

Македонија е одамна “село со многу кучиња”, ја растргаат и ја парчосуваат.

Од една страна бугарските националисти, од друга страна ФОТЕЉАШИ на Албанските партии и нивните СЛУГИ на предавничката СДС, на збирштина душмани на народот.

Прават што сакаат, рушат и грабаат.

МАКЕДОНИЈА ВЕЌЕ НИКОЈ НЕ ЈА БРАНИ.

ЖАЛНА МАКЕДОНИЈА, ОПУСТОШЕНА.

МАКЕДОНИЈА Е ДОВЕДЕНА ДО КРАЈОТ.

НАРОД ОСТАВЕН БЕЗ ЖИВОТНА ИСКРА, БЕЗ ДУХОВНА СИЛА И БЕЗ ИДНИНА…

НАРОД ИСПЛАШЕН И ОСИРОМАШЕН. МАКЕДОНЦИТЕ ВО ОДБРАНА НА ТАТКОВИНАТА, ЧМААТ ВО ЗАТВОРИТЕ.

ЖАЛНА МАКЕДОНИЈО,

ЗА ОВА ЛИ НИЗ КРВАВИТЕ БОРБИ НА КОМИТИТЕ И ПАРТИЗАНИТЕ, СО ДЕЦЕНИИ ГИНЕА НАЈДОБРИТЕ СИНОВИ И ЌЕРКИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД,

ДА ТЕ ВИДАТ НА КОЛЕНА?

(фејсбук статус на Михајло Маневски)