Македонија без Барди на квалификациите за Светско првенство?

Прочитај за: < 1 минута

Раководството на Ла Лига ќе ги поддржи оние клубови кои ќе одлучат да не ги пуштат играчите на квалификациските натпревари за Светското првенство 2022 година.

Претставниците на Ла Лига веруваат дека учеството на играчите на меѓународното првенство ќе биде на штета на клубовите

Во моментов, 25 играчи од 13 различни клубови се повикани во националните тимови.

– Календарот на меѓународни натпревари не може и не треба да се менува на овој начин, особено со оглед на фактот дека постојат остварливи алтернативи, велат од прес-службата на Ла Лига.

Во наредните денови, раководството на натпреварувањето ќе закаже состанок со погодените клубови.

SHARE