Кутија цигари 300 денари !

Прочитај за: < 1 минута

Дел од цигарите што се продаваат во маркетите низ Македонија поскапеа за 5 до 10 денари по кутија. Законот за акцизи на цигарите и производите од тутун предвидува зголемување на цената на цигарите секоја година за најмалку 4 денари до 2023 година што би значело дека со вакво темпо, одредени брендови може да се продаваат и до 300 денари.