Крмов: УЧК легално не разоружува, несреќите од СДС слепо извршуваат

Прочитај за: < 1 минута

Пратеникот од Левица Борислав Крмов донацијата на оружјето на Украина ја смета за разоружување на македонската држава од страна на УЧК кое од СДСМ слепо го извршуваат.

„УЧК легално не разоружува, а несреќите од СДС слепо извршуваат.

Ако за нешто вредеа тенковите и сухоите, тоа е за ситуација слична на 2001, која и ден денес останува главна опасност за републиката.

Вака, АРМ е сведена на обични платенички одреди на НАТО и тоа иронично, каде не ни плаќаат, туку ние плаќаме околу 300 милиони евра годишно!

Одбрана нема.“, вели Крмов.