Да не се чека и одложува, Клиника Жан Митрев со кампања за зголемување на свеста го одбележува месецот на женското здравје

Прочитај за: < 1 минута

Клиника Жан Митрев по повод одбележување на месецот на женското здравје ги поттикнува жените да станат посвесни за своето здравје со специјални цени и пакет понуди кои опфаќаат најразлични видови лабораториски анализи, превентивни и дијагностички прегледи.

Здравствените теми кои ги засегаат жените се многубројни, како од физички така и од ментален аспект. Најголемиот страв доаѓа од можна појава на карцином на дојка или јајници. Но, тука се и проблемите поврзани со сексуално преносливите болести, хормоналниот дисбаланс, болестите на срцето или тироидната жлезда, како и менталното здравје. Токму затоа, важно е секоја жена да одвои време за себе со цел превенција, рано откривање и справување со можните заболувања.

Здравјето на жените е повеќе од само да се биде свесен за тоа. Ехо на дојка, 2Д и 3Д мамографија, остеодензитометрија, тумор маркери, ехо на тиреоидеа и тироидни хормони, гинеколошки со ехо/колпоскопија и ПАП тест се дел од пакет понудите коишто ги нуди Клиника Жан Митрев. Закажете преглед денес, не утре. Не одложувај!

Check Also

ИТНА ПОМОШ во Тетово, растовара столчиња за казинo

Прочитај за: < 1 минута На социјалните мрежи се споделува видео од возило на Брза помош кое во ноќни часови …