Кинотека го вработи филмологот Емил Костовски како – Албанец!

Прочитај за: < 1 минута

Од сите пријавени кандидати за позицијата „филмолог-филмски архив“ на огласите што во три македонски дневни весници ги објавила Националната установа Кинотека на Македонија, избран е филмологот Емил Костовски, објави Плусинфо.

Во решението потпишано од директорот Владимир Ангелов, филмологот Емил Костовски е Албанец и е вработен на неопределено работно време.

SHARE