Хајредини: ЕУ и САД контра наводите на Ковачевски и Али Амети

Прочитај за: < 1 минута

Поранешниот Министер за финансии Џевдет Хајредини пишува:

“И ЕУ и САД јасно ги отврлија наводите на Ковачевски и Али Амети дека со измените на Кривичниот законик и амнестијата на осудените за корупција, целта им е усогласување со стандардите на ЕУ, како што се случи и со скандалот при злоупотребата за коруптивни цели на европското знаменце.
Причина за ова грубо однесување е и нивниот спас за учество во големи корупциски скандали.

Таков е случајот со Дојче и Маѓар Телеком.”

Check Also

ГОЛЕМ УСПЕХ НА ДОКТОР ЖАН МИТРЕВ: Успешно вградено вештачко срце, продолжен е животот на уште еден млад пациент

Прочитај за: < 1 минута На Дејан Христовски – млад пациент во 40-тите години му е продолжен животот откако од …