Д-р Трајковски: Да ја замолиме Германија да ја земе Македонија под нејзино водство

Прочитај за: 2 минути

Докторот специјалист интернист Горан Трајковски, кој е еден од многуте доктори кои својата иднина си ја побара во Германија, се огласи преку својот профил на инстаграм по повод случувањата вчера во Тетово и порача:

– Незнам што да кажам ова е голема тргедија, а во исто време и голема иронија, во храмот на животот, што одиш и велиш еве ти го мојот живот спаси ми го.

– Се доверуваш на докторите, на болницата на државата и таму заминуваш на другиот свет во пожар е тоа е луѓе тагедија и иронија истовремено.

– Славиме независност, се прашувам која независност, пред некој период да не беа странските камиони ќе изго ревме комплетно цела држава.

– Која независност се храниме само со патриотизам и која независност, кога условени сме да смениме и устави и знамиња и имиња и гаќи…

– Откако се расп адна Југославија, во Македонија се нема случено ништо позитивно, мора да бидеме реални дека не сме способни да водиме држава.

– За овие 30 години не се најде ниту еден политичар да рече ајде еве ќе кра дам, ама ќе дадам нешто и на овој народ нека има. Нее луѓе такво нешто нема.

– Да си лапнеш некое тендерче, за да изградиш нешто, ќе го направиш колку што е можно по неквалитетно и тогаш мој пријателе си добар бизнисмен, е овие идеали се продаваат на младината овде.

– И после луѓе се чудиме зошто заминуваат сите од тука, целиме кон Европа, ма дај ве молам, целиме кон Индија, Африка, гледаме такви серии, да се навикнеме на стандардот.

– Усепавме да направиме два здравствени системи, едноиот приватен другиот државен, еден каде што ќе ти се обратат да господине и повелете господине, не треба да чекате, ќе ги добиете сите резултати и ред друго.

– Но ако немаш пари ти господине, ти ќе отидеш во државните болници каде што ќе добиеш резултати на машините што останале од времето на Југославија. Тоа си го прифативме.

– Јас мислам дека ние не сме спосбони да водиме држава, мислам дека треба да ја замолиме Германија да не земе под нивно водство.

– Ќе се викаме Република Северна Македонија на Германија, и мислам дека ќе биде многу подобро од сега. Пол ошо сигурно нема да биде.

– Не сакам да обвинувам никој поединечно, се гледаат рабовите и кога кончето ќе пкне поединечно, одоздола се гледа што извира и тоа е гне вот на народот.

SHARE