„ДА“ од Хрватска за влез на земјава во НАТО

Прочитај за: < 1 минута

Хрватското собрание со 116 гласови „за“ и 2 „против“, го усвои Протоклот за членство на земјава во НАТО. Со тоа Хрватска е меѓу првите држави, заедно со Грција и Албанија, којашто го ратификуваше Протоколот за влез на Македонија во северноатлантската воено-политичка Алијанса.

SHARE