Грчева: Кој и да победи во Бугарија, политиката кон Македонија ќе се движи во рамките “глуп, поглуп, најглуп”

Прочитај за: < 1 минута

Лидерката на Глас за Македонија Солза Грчева со коментар за изборите во Бугарија:

Многу луѓе ги врзуваат надежите за Македонија со денешните парламентарни избори во Бугарија. Грешка!

Кој и да победи таму, политиката кон Македонија ќе се движи во рамките “глуп, поглуп, најглуп”. Зошто?

Затоа што од соседна земја со која започнаа низ годините да се нормализираат односите, бугарските политички “таленти” (сите по ред, со мали козметички нијанси), создадоа непријателска соседна земја. Од “братскиот народ” како што самите тврдеа, направија непријатели.

Бугарите, како и секогаш, на погрешната страна на историјата.