ВИДЕО: Реакцијата на верниците кога Порфириј ни ја призна црквата

Прочитај за: < 1 минута

Слушнете ја громогласната реакција на верниците насобрани во соборниот храм свети Климент Охридски кога српскиот патријарх Порфириј ја призна автокефалноста на Македонската Православна Црква.