Венетски: Сите функционери на ВМРО како папагали повторуваат дека овој парламентарен состав нема да гласа за уставни измени. Дали тоа значи едка новиот ќе гласа ги поддржат да стават влада?

Прочитај за: < 1 минута

Новинарот Дардан Венетски со прашање до раководството на ВМРО-ДПМНЕ во однос на нивниот став дека пратениците на ВМРО-ДПМНЕ од овој пратенички состав нема да гласаат за промена на Уставот:

СИТЕ ФУНКЦИОНЕРИ НА ВМРО КАКО ПАПАГАЛИ ПОВТОРУВААТ ДЕКА ОВОЈ ПАРЛАМЕНТАРЕН СОСТАВ ОД НИВНАТА ПАРТИЈА ПО НИКОЈА ЦЕНА НЕМА ДА ГЛАСА ЗА УСТАВНИ ПРОМЕНИ. ДАЛИ ОВА ЗНАЧИ ДЕКА НОВИОТ ПАРЛАМЕНТАРЕН СОСТАВ ПО ИЗБОРИТЕ ЌЕ ГЛАСА ЗА ПРОМЕНИ НА УСТАВОТ АКО БИДЕ ПОДДРЖАН ДА СОСТАВИ ВЛАДА? ДАЛИ ОПРАВДУВАЊЕ ЌЕ ИМ БИДЕ НОВ ИЗМЕНЕТ ДОГОВОР СО ДВЕ НОВИ ЗАПИРКИ ИЛИ НЕКОЈА ЛАЖЛИВА ГАРАНЦИЈА ОД ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА?