Ванковска: Замислете таа лично гарантира дека ќе нема цензура – значи батали устав, чувај ја Бисера на министерско место!

Прочитај за: < 1 минута

Госпоѓа министерка уште и се дообјаснува! Не сме ја разбрале добро! И замислете, таа ЛИЧНО гарантира дека немало да има цензура – ДОДЕКА Е ТАА МИНИСТЕРКА!!! Значи, батали Устав, батали човекови права, чувај ја Бисера на министерско место!,

Вака професорката Билјана Ванковска го искоментира дообјаснувањето на министерката за култура во врска со нејзината изјава за новите насоки за творење во културната дејност.