Ванковска: Велат сме биле гневни! Не, не сме гневни! Ние сме овци! Идиоти!

Прочитај за: < 1 минута

Професорката Билјана Ванковска смета дека граѓаните се идиоти што го толерираат сето она што ни се случуваше за време на пандемијата.

Кога ќе ја погледнеме ГОЛЕМАТА слика на пандемијата, со сите аспекти и примери на корупција, злоупотреби, неспособност , селективност, пожар во болница, профитирање на човечка мака – ова е дури пострашно и од ова што ни го прават на национален план! Ова е базична нехуманост!!!

И ние ги трпиме!?!?! И велат сме биле гневни!!! Не, не сме гневни. Ние сме ОВЦИ! Идиоти!