Home Политика Божиновски: Ковачевски како директор во Телеком прислушкувал со поддршка на САД и...

Божиновски: Ковачевски како директор во Телеком прислушкувал со поддршка на САД и Германија

1886
0

Зоран Божиновски објави Мега скандал! Тврди дека Премиерот Ковачевски како директор во Телеком незаконски прислушкувал заедно со други директори и притоа за тоа знаеле САД и Германија.

“ДИМЕ, ДА НЕ ГО КРКАМЕ ЕДЕН ДЕН!?

Димитар Ковачевски викан ЌУРКА, актуелен премиер на Северна Македонија, заедно со неговата сопруга се вработени во Македонски Телеком во 1998 година. ЌУРКА до 2005 година бил соработник за финансии и контрола на финансии во Телеком, а потоа шетал од директорска до директорска функција по сектори во компанијата.

По вработувањето во МТ во 1998 година идел на обуки за прислушување во Србија, го посетувал и тогашниот министер за одбрана на СР ЈУГОСЛАВИЈА, ПАВЛЕ БУЛАТОВИЌ. Тој му бил УЧИТЕЉ! Павле Булатовић. ЌУРКА идел кај него во седиштето, во министерство за одбрана ан СРЈ!!!! Неговиот УЧИТЕЉ ПАВЛЕ бил упокоен со два снајперски куршуми, на 07 февруари 2000 година, доцна попладне додека ручал во ресторан ,,РАД,, на фудбалскиот стадион на истоимениот клуб на Бањица во Белград…

После атентатот на министерот Павле Булатовиќ кој никогаш не е расветлен, убијците и нарачателите не се пронајдени до денешно време, 23 години подоцна. ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ ЌУРКА одел на обуки во Белград и од БУЛАТОВИЌ и неговите стручњаци него учел КАКО може неказнето да прислушува кога сака и колку сака, ама ако има моќна заштита зад себе. Булатовиќ до денот на неговото јавно стрелање имал заштита од СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЌ…

А ЌУРКА ИМА ЗАШТИТА ОД АМЕРИКАНЦИТЕ И ГЕРМАНЦИТЕ! (така тој тврди!)

Кога идел на обуки во Белград во министерството на убиениот УЧИТЕЉ ПАВЛЕ, Ќурка се дружел и со тогашниот министер за внатрешни работи на Црна Гора ВУКАШИН МАРАШ и со директорот на тогашната Служба за Државна Безбедност, ДУШКО МАРКОВИЌ. Тој подоцна во власта на Мило Ѓукановиќ беше и премиер.

ЌУРКА КОВАЧЕВСКИ подоцна станува и директор на ТЕЛЕКОМ ЦРНЕ ГОРЕ, заедно со НИКОЛА ЉУШЕВ, а од Ѓукановиќ, Мараш и Марковиќ е почастен и со фалсификатен докторат на тема ,,Корпоративно управување,,, испечатена на принтер на Економскиот факултет во Подгорица.

Од овие ,,ученичко прислушувачки обуки,, на ЌУРКА КОВАЧЕВСКИ, многу бил уплашен директорот за финансии на Македонски Телеком, Славко Пројкоски, па во среда на 22 декември 2005 година во 18 46 часот му пишал мејл порака:

,,ДИМЕ, абе како вака се прислушкува без ничие знаење и без никаков налог? Да не го КРКАМЕ еден ден?

ЌУРКА КОВАЧЕВСКИ му одговара 25 минути подоцна, во 19 11 часот:

,,ДЕ БЕ СЛАВКО… што си толку исплашен? Заштитени сме целосно од сите страни, малку ли ти кажува тоа што позади нас стојат АМЕРИКАНЦИТЕ и ГЕРМАНЦИТЕ? Се сеќаваш ли кога бев во Белград службено? Се сретнав со БУЛАТОВИЌ во нивното седиште. Абе они цел нивни парламент го прислушкуваа па никому ништо. Ука бука малку и толку. Кој ќе докаже? Затоа уживај, плус и некоја паричка паѓа. Без гајле…”

Фб статус на Зоран Божиновски