Апасиев го објави референдумското прашање: За разлика од ДПМНЕ, ние ќе ги напаѓаме заклучоците на Собранието за францускиот предлог

Прочитај за: < 1 минута

За разлика од ДПМНЕ, ние ќе ги напаѓаме заклучоците на Собранието за францускиот предлог, за да не му даваме на Талат муниција да го толкува Уставот како да е уставен судија, вели Димитар Апасиев во денешното гостување во “Само интервју” на Канал 5 телевизија.

Референдумското прашање ќе гласи:

Дали сте за продолжување на преговорите со ЕУ со прифаќање на заклучоците на Владата со број…? ќе го цитираме бројот, вели Апасиев.

Сметаме дека ова е практично невоможно да се одбие таа иницијатива формално правно, објасни Апасиев.